Кабинетът стриктно следва плана от 2018 година за повишаване на разходите за

...
Кабинетът стриктно следва плана от 2018 година за повишаване на разходите за
Коментари Харесай

Министър Тагарев: Разходите за отбрана ще достигнат 2% от БВП през следващата година

„ Кабинетът прецизно следва плана от 2018 година за повишение на разноските за защита, идната година ще достигнем 2% от Брутният вътрешен продукт, което се прегледа като най-малко, а не като цел ”, сподели военният министър Тодор Тагарев, предава NOVA.
По думите му в Румъния разноските за защита са 2,5% от Брутният вътрешен продукт, при Балтийските страни повече от това, а Полша задминава 4%. „ Разходите служат за създаване на качества, които ще подсигуряват сигурността по допустимо най-хубавия метод. Ние постоянно разчитаме и на съюзните качества. С тези 2% започваме да модернизираме по-съществена част от нашата войска, тъй че тя да работи с нашите съдружници, когато се наложи, а в това време да се тренира ”, добави министърът.
По отношение на отправените заплахи към него, той посочи, че те са всекидневие.
Българското правителство и в частност МВнР действаше принципно в случая с полета на Сергей Лавров. То издаде позволение на Лавров като началник на делегация за интернационална организация, която се среща в Скопие, само че не и за други лица обект на наказания. Когато е станало ясно, че на борда има и такива, не е позволено прехвръкване на самолета. 
Според него реакцията на Захарова е нервна и е част от съветската пропагандна война. „ Решенията за прехвръкване или не са национални и те се взимат в сходство с интернационалните правила и режими ”, добави още той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР